موضوع: شرح عمل الكنافة مثل المحلات محشية 2021 الثلاثاء سبتمبر 01, 2020 6:17 am
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انهارده هنعمل سوا الكنافه المحشيه زى ما ناس كتير بتحبها ناس كتير مش بتعرف تعمل الكنافه وبتطلع مش مظبوطه معاهم ، كنافه رمضان المبارك باسهل وأبسط وأشهى طريقه طريقه عمل الكنافه المحشيه لرمضان وغير رمضان بتنفع للمناسبات ، واستقبال الضيوف ، والقعدات والسهرات للعائلات انهارده أن شاء الله هنعمل الكنافه المحشيه وبتطلع زى المحلات بالظبط وبكل النكات بتاعتها نبتدى على بركه الله اولا المقادير :- - نص كيلو كنافه شعر - كوب الا ربع سمنه بلدي - الحشوة :- زبيب جوز هند سودانى مجروش الاختيار اللي تحبوه الشربات :- 2كوب سكر كوب ونص ماء نص ليمونه 2 ظرف فانيليا
اولا الشربات وطريقة تحضيره نضع الماء والسكر في إناء ونقلب جيدا ونضعه علي النار نتركه يغلي لخمس دقائق ونضيف عصير الليمون والفانيليا ونتركه لمده 3 دقائق اخرى ينزل من على النار ليبرد تحضير الكنافه نضع الكنافه في المبرد لمده ساعه حتى تتجمد تخرجها ونقوم بفركها لتتفتت لقطع صغيره كما بالصوره نقوم برش نصف كوب فقط من السمن على الكنافة ونقلب جيدا وتقسم الي نصفين نفرد النصف الأول ونضع الحشوة ونقوم بفرد النصف الثاني نضع باقي الكنافه ونحضر طبق صغير ونقوم بالضغط على الكنافة جيدا حتى تصبح متساوية ومضغوطه نقوم برش باقي السمن على الوجه ونضعها في الفرن على درجه حراره 240 حتي تحمر الجوانب اشعلي الشوايه لتأخذ اللون الذهبي منالاعلي اسفي الكنافه بنصف كميه الشربات وقومي بقلبها في صاج اخر وضعي باقي الشربات واتركيها لتبرد مع تغطيتها حتى لا تنشف