منتدي مزيكتك اليوم vb
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


افلام عربي افلام اجنبي افلام اسيوية افلام هندية افلام تركيا افلام انميش افلام كلسكية افلام مدبلجة مسلسلات اغاني عربي اغاني اجنبي العاب كمبيوتر مسرحيات برامج كمبيوتر تعليم مدرسي اخبار تطوير تقنيات ربح من النت صيانة محمول
 
الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  أحدث الصورأحدث الصور  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
Cool Purple
Outer Glow Pointer

 

 شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


المساهمات : 488
تاريخ التسجيل : 26/08/2020

شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 Empty
مُساهمةموضوع: شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012   شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 Emptyالثلاثاء سبتمبر 01, 2020 6:24 am

شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_e9b6_f7aa76c4d2ed2






السلام عليكم


شوفوا بقي ياقمرات ، كل واحدة مننا بتدور وصفه ناجحه للكيك وخاصة الكيك الاسفنجيه ، لان بيبقي فيه مناسبات كتير عندنا طيب ايه اكتر وصفه سهله وبسيطه وفي نفس الوقت ناجحه للكيك الاسفنجيه ، اللي ممكن نعمل منها تورته أو جاتوه وتبقي زى الجاهز بالظبط



انا هقلكوا علي وصفه سهله وبسيطه وناجحه ١٠٠ ٪



تمام الوصفه دى عملتها اكتر من مره وماشاء الله مافشلتش ولا مره واحده ، ومش بتاخد وقت

اتمنى اللي هتنقلها تذكر المنتدى عشان كده هتلاقي سرقه لمجهودي والوصفه مش منقوله من اى منتدى تانى




شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_d62f_5fb4ce5c01ea1

صلوا على النبي ويالا نبتدى
--------------------------------------------
المقادير للكيك الاسفنجيه

شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_d62f_8baf03cb9bda2




250 جرام دقيق منخول 3 مرات الدقيق اسمه :arrow_left:( الجمل )



25 جرام نشا



200 جرام سكر عادي


50 جرام محسن كيك جل




6 بيض




1/2 كيس بكنج بودر شيف



4/3 كوب ماء بثلج



نص ملعقه صغيره فانيليا سائله أو 4 كيس فانيليا

--------------------------------

طريقه تحضير الكيك



نضع كل المكونات في إناء عميق ونضرب بمضرب البيض

شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_d62f_7540149a53823

هتبتدي تجمد معانا علي طول شايفين :arrow_up::arrow_up::arrow_up:

هتفضل نضرب لمده من 10 دقائق الي 15 دقيقة لحد اللون مايبقي فاتح

شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_d62f_c5efd0b9c8ba4


هنصب الخليط من مقاس 24الي 28 يعنى الارتفاع اللي تحبيه انا عملتها في قالب مقاسه 28
طلعت معايا 3 طبقات

شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_d62f_88f241791db95

في الفرن الساخن على درجة حرارة 180 لمده من 40 الي 50 دقيقة

شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_d62f_92ddddea63146


ملحوظه هامه :، الكيك الاسفنجيه دى مش هنشربها أو نسقيها اى حاجه لان احنا حطينها ثلاث ارباع كوب ماء وده بيخليها طريه طيب لو حطينا نص كوب ماء بس هتكون ناشفه وبكده هنسقيها شربات خفيف جدا
،----------------------------------------------
نصائح لكيك ناجح من مطبخ منه

الدقيق لازم يكون نوعه حلويات عشان تطلع حلوه لو الدقيق مش للحلويات هتطلع سمرا او مش هتنفش معاكى ، هتكون مكتومه ، طعمها مش حلو ، ايون حقيقة الدقيق بيفرق كتيييييير

٢_ الفرن نشغله قبل ما نحط الدقيق مع باقي الخليط أن سخنتيه قوى في الاول الكيك مش هياخد الارتفاع العالي لأنه هياخد صدمه من السخونه اللي دخلها مره واحده

٣_ ناس كتير بتدهن القالب زيت ورشه دقيق أو يجيبوا مخصوص قالب كيك مش بيازق فيه وبيبقي غالي وناس كتير مش بتعرف تجيبه انا عاوزه اقولكم بقي سر عارفين السمنه النباتى
اه اللي هى منتشرة كتير هاتيها وفي القاع معلقه كبيره وغلفي بيها القالب
مش هيلزق نهائي

٤ _ اوعى تفتحى الفرن قبل نص ساعه او هتعملى الكميه دى كلها
لو نص الكميه بعد نص ساعه او ٤٠ دقيقة هتكون استوت
هتعرفي منين بخله سنان دخليها في الوسط أن طلعت نضيفه يبقي استوت
وأما تستوى الكيك افتحي باب الفرن حبه صغيره وسيبيها جوه خمسه
لو خرجت من السخن للبارد هتهبط

٥_ الخل بيضيع اي روائح مش حلوه للبيض ، وبيخلى الكيك ينفش معاكى جربوه في البان كيك وادعولى





شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012 3dlat.com_08_19_e9b6_78ddef815ec53
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazziktkday-forum-vb.yoo7.com
 
شرح عمل الكيك الاسفنجيه من مطبخي بالصور 2012
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شرح عمل ( إدام السمك بالباذنجان) 2012
» شرح عمل تحضير تورته بالكيكه الاسفنجيه
»  أصابع الجلاش من مطبخي
» شرح تدميس الفول المدمس من مطبخي، الفول المدمس بالعدس

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي مزيكتك اليوم vb :: اكلات مزيكتك :: من مطبخي-
انتقل الى: