رقاق بلدى أنا بستخدم 6 طبقات تحت وبعدين الحشوة وبعدين 6 طبقات فوق طبعا لان صينيتى كبيرة فكنت بحط شريحتين رقاق عشان أغطى الصينية شوربة سمن لدهن الصينية وكمان دهان الرقاق الطريقة نعصج اللحمة المفرومة حنحط سمن في الحلة ونحط البصل المفروم ونقلب
حضري الشوربة وتكون دافية لو رقاق بلدى لو اشتريتيه من المحل يبقي خليها سخنة شوية لان الرقاق بيبقي سميك حطى طبق غويط وحطى فيه مقدار من الشوربة حطى جمبك سمنة مقدوحة وادهنى صينيتك بسمنة برضه مقدوحة ضعى الرقاق في الشوربة وطلعيها علطول وحطى في الصينية حتحطى طبقتين رقاق وتدهنى بالسمن يعنى كل طبقتين ادهنى بالسمن بالفرشاه لحد ماتغطى 6 طبقات بعدين تحطى اللحمة الفرومة المعصجة وبعدين تكملى بنفس الطريقة لحد ماتكملى 6 طبقات كمان وبعدين ادهنى وش الصينية وتكونى مسخنة الفرن بقالك ربع ساعة وحطى الرف الشبكى في الوسط وحطى صينيتك وخلى بالك وبصي علي الصينية من وقت للتانى طبعا مش حاحدد وقت لان ده بيبقي حسب الفرن بتاعك وحرارته ارفعى بالسكين بالرحة عشان تشوفى احمرت من تحت ولا لأه لو احمرت افتحى الشواية وحمرى وشها وبكده صينيتك الحلوة جاهزة تمام
ايه رأيكم بقي ياعدولات في الطبق الحلو
صورة تانية
بالهنا والشفا علي قلوبكم
شرح عمل صينية الرقاق البلدى باللحمة المفرومة بالفرن